Prinţul Charles – moştenitorul tronului României?

Prinţul Charles – moştenitorul tronului României?

Prinţul Charles – moştenitorul tronului României?

Nu sunt monarhist, însă văzând modelul Spaniei de revenire la democraţie şi prosperitate cred cu tărie că reinstaurarea monarhiei în anii ´90 ar fi făcut ca acum să nu fim în gaura socială în care suntem… Atunci n-am avut nici omul (fostul Rege Mihai) şi nici oamenii (foştii comunişti) capabili să reinstaureze monarhia în România.

Acum scandalul din sânul familiei regale româneşti, de la patul de suferinţă al fostului monarh, cu dosare la poliţie şi pe prima pagină a ziarelor de scandal arată cât de mărunţi sunt posibilii urmaşi la tronul României.

De asemenea, au apărut şi cei dintâi profeţi ai apusului monarhic în conştiinţa poporului român atunci când fostul Rege Mihai va pleca dintre noi. (Doamne dă să trăiască cât de mult!)

Astfel, se pune întrebarea: Oare va dispărea posibilitatea monarhiei din mintea românilor? Oare românii sunt atât de fericiţi cu republica pe care o au?

Nu cred că este bine să nu avem alternative, inclusiv cea monarhică, căci în posibilitatea de a alege stă puterea unui popor. Dar totuşi trebuie să remarc că urmaşii de drept ai Regelui Mihai nu sunt la nivelul de a purta rangul de posibili monarhi…

Atunci, de cine ar trebui să legăm alternativa morahică a României? 

Personalitatea cu sânge albastru care este un descendent al marelui domnitor Vlad Tepeş şi care în ultimii ani a fost cel mai important ambasador al Transilvaniei şi al României este Prinţul Charles, succesorul la tronul Regatului Unit al Marii Britanii.

Datorită dragostei gratuite pe care o are faţă de România exprimate prin fapte şi cuvinte de atâtea ori în ultimii ani, Prinţul Charles şi-a câştigat dreptul moral de a fi înaintea urmaşilor Regelui Mihai la posibilul tron al României.

Normal că Prinţul Charles are un drum teoretic de parcurs, cel al Coroanei Britanice şi este urmaşul de drept al tronului Regatului Unit, iar locul lui este în sânul poporului britanic pe care îl slujeşte cu devotament de când se ştie.

Totuşi, în cazul în care nu va ajunge pe tronul Marii Britanii, România ar putea fi o alternativă dacă acesta ar accepta. Văzându-i activitatea publică caracterizată prin discreţie şi modestie cu siguranţă că Prinţul Charles ar refuza posibilitatea „detronării” urmaşilor fostului Rege Mihai. Însă pentru monarhiştii români este singura şansă credibilă în ochii românilor ca monarhia să nu apună în mintea noastră şi să rămână o alternativă reală: monarhie în România cu regele Carol al III-lea?!

Prof. Florin I. Bojor   

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on noiembrie 11, 2017, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu