Dacă presa publică înregistrarea cu deputatul Constantin Codreanu dispare PMP din Parlament?

deputatul Constantin Codreanu si Vlad Caragia

deputatul Constantin Codreanu si Vlad Caragia – angajatul concediat prin telefon. Sursa: http://www.vladcaragia.wordpress.com

Cum deja suntem obişnuiţi din anchetele DNA, oamenii aleşi de fostul preşedinte Traian Băsescu nu sunt cei mai potriviţi pentru bunul mers al ţării. Dincolo de latura penală, despre care doar organele competente trebuie să se pronunţe, totuşi, urmând învăţăturii marilor gânditori creştini, care spun că „mândria este începutul tuturor relelor”, poate ar trebui să medităm asupra aroganţei, superiorităţii, îngâmfării cu care foarte mulţi politicieni, de la toate partidele politice ne privesc şi ne tratează.

Iar în această ultimă categorie, a superiorităţii faţă de cetăţean se pare că se încadrează deputatul basarabean Constantin Codreanu, aflat în Parlamentul României din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Zilele acestea pe grupurile unioniste a apărut o înregistrare a modului în care deputatul Constantin Codreanu, fost candidat la Primăria Chişinăului îşi concediază consilierul parlamentar.

Dacă ar fi publicată în presă această convorbire telefonică dintre parlamentar şi angajat ar trebui să fie cenzurată din 10 în 10 secunde datorită limbajului colorat cu care deputatul se adresează angajatului. Motivul este o cheie, cheia de la cabinetul parlamentar din Chişinău. Deputatul îl sună nervos pe angajat pe motiv că acesta nu doreşte să dea cheia biroului parlamentar unui prieten de-al deputatului. Angajatul, parcă înfricat, după tonul vocii îi tot repetă că nu poate să dea cheia unei persoane neautorizate şi că el este responsabil conform contractului de muncă cu gestionarea biroului parlamentar. De aici, nervii deputatului Constantin Codreanu se încing şi angajatul este concediat prin telefon.

Fără a comenta cuvintele „frumoase” pe care deputatul Constantin Codreanu le adresează angajatului nu putem trece cu vederea atitudinea de aroganţă, de superioritate, de îngâmfare, de cât de mari am muşchii în faţa unui angajat: „cheia mea”, „biroul meu”, „angajatul meu”, „proprietatea mea”. Problema mare e că acest simţ al proprietăţii deputatului se face pe banii poporului român. De aici, şi jignirea faţă de utilizarea banilor noştri, a simplilor cetăţeni.

Domnul deputat Constantin Codreanu se simte stăpân peste angajat, peste noi cetăţenii!

Mai mult, odată publicată înregistrarea în spaţiul virtual deputatul neagă veridicitatea şi autenticitatea înregistrării. Mulţi dintre admiratorii acestuia afirmă că nu e vocea lui, iar angajatul se vede dator să dea explicaţii şi să posteze mesaje dintre el şi deputat prin care să-şi arate nevinovăţia şi să demonstreze că înregistrarea e adevărată, originală, autentică.

Angajatul mai întâi este dat afară, apoi clica de adulatori îl execută public pe motiv de şarlatanie: „făcătură”. Deputatul este prezentat ca un martir al unei conspiraţii. Ceva similar cu cazul celebrului pixel albastru şi palma pe obraz a domnului Traian Băsescu.

Până în prezent presa românească a trecut cu vederea această înregistrare cu deputatul Constantin Codreanu. Dacă ar deveni public e foarte posibil ca repercusiunile de imagine pentru Partidul Mişcarea Populară, partidul fostului preşedinte Traian Băsescu să fie catastrofale. De ce?

Partidul Mişcarea Populară a intrat în Parlamentul României datorită votului românilor basarabeni. Pe teritoriul naţional PMP nu a avut numărul necesar trecerii pragului electoral, iar voturile românilor din Republica Moldova i-au deschis poarta Parlamentului României.

Dacă apare în presă înregistrarea concedierii angajatului parlamentar de către deputatul Constantin Codreanu, alături de plecările unor figuri credibile din partid, oare PMP mai intră la următoarele alegeri în Parlamentul României?

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on mai 24, 2018, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. La statutul moral neadecvat al acestui individ, plin de aroganta si orgolii, am incercat sa atentionez inca de la inceputul companiei electorale pentru primaria Chisinau. Si am fost luat “in furci” de catre unionistii inflacarati, care mai mult gandesc cu inima, nu si cu capul.
    Iar PMP si-a mai facut o defavoare, inzestrandu-se si inca si afisandu-se cu asa cadre.:(((

  1. Pingback: SCANDALOS! Cum concediază Constantin Codreanu angajații Parlamentului României – Investigații Jurnalistice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: