Cum vom câştiga Primăria Chişinău cu 3 sau 4 candidaţi unionişti?

Dorin Chirtoaca cu unionistii bistriteni

Dorin Chirtoaca cu unionistii bistriteni

Unioniştii bistriţeni au militat şi participat la Marea Adunare Centenară de la Chişinău din 25 martie 2018. Mare ne-a fost bucuria când am văzut cum din stânga şi din dreapta, cu tricolorul în frunte, partidele politice unioniste din R. Moldova au întregit numărul participanţilor.

Noi, ardelenii, aveam mai multe partide politice româneşti în secolul XIX în Imperiul Austro-Ungar. Dar după procesul memorandiştilor am ales unirea cu Regatul României ca singura cale de prosperitate pentru românii din Transilvania. Astfel, toate partidele ardeleneşti româneşti şi-au dat mâna şi împreună au făcut Marea Unire de la 1918, de la care acum sărbătorim Centenarul.

La Chişinău am crezut că Marea Adunare Centenară îi va uni pe unioniştii din Partidul Liberal (PL), din Partidul Naţional Liberal (PNL), din Partidul Unităţii Naţionale (PUN), din societatea civilă, după cum au votat public şi liber prin Proclamaţia Marii Adunări: „NE LUĂM ANGAJAMENTUL ca în Anul Centenarului Marii Uniri să contribuim cu toate eforturile, fiecare dintre noi şi coordonat, la reîntregirea naţională.”

Cum contribuie partidele unioniste la Unire, dacă la alegerile din 20 mai 2018 pentru Primăria Chişinău deja şi-au anunţat candidatura 3 unionişti şi se mai pregăteşte încă unul? Deci, vor fi 4 candidaţi care afirmă deschis planul de unificare a celor două ţări româneşti: Valeriu Munteanu (PL), Constantin Codreanu (PUN), Sergiu Tofilat (independent) şi un alt candidat surpriză.

Am putea crede că prin mai mulţi candidaţi unionişti şansele ca unul dintre ei să ajungă în fruntea Chişinăului sunt mai mari. Dar nu este aşa, căci în lupta cu Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc prin mai mulţi candidaţi unionişti voturile unioniste se împart. Deci, în turul doi nu va intra niciun candidat unionist şi noi, unioniştii, vom spune: am înfrânt!

Prin urmare, degeaba ne luptăm noi unioniştii din România pentru Unire, dacă politicienii unionişti din Chişinău se ceartă de mama focului!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on aprilie 4, 2018, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: