În aşteptarea lui Igor Dodon, anul trecut Bistriţa a fost capitala unionismului ardelenesc, pe 1 iulie Alba Iulia va fi!

Bistritenii sarbatoresc primii 27 martie

Bistritenii sarbatoresc primii 27 martie

Anul trecut, în 27 martie 2017, la împlinirea a 99 de ani de la unirea R. Moldova cu România la Bistriţa a fost prima celebrare publică a Sărbătorii Naţionale decretate tocmai în acea zi şi se pare că printre singurele din România cu prilejul acelei aniversări.

Invitatul principal al evenimentului a lipsit… Este vorba despre Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon care de Dragobete (24 februarie) a fost invitat la Bistriţa, pentru ca împreună ardeleni şi basarabeni să sărbătorească identitatea lor de români.

Primarii unionisti din R. Moldova omagiati la Bistrita Nasaud

Primarii unionisti din R. Moldova omagiati la Bistrita Nasaud

De atunci, unionismul bistriţean este într-o continuă creştere: marşul Steagului Unirii pe jos de la Bistriţa la Chişinău, declaraţii de unire ale Parvei, Dumitrei, Bistriţei şi jud. Bistriţa-Năsăud, primirea primarilor unionişti la Măgura Ilvei, etc.

În acest timp preşedintele Igor Dodon în loc să se pocăiască pentru ura ce o poartă pentru fraţii lui români, din contră, afirmă că devenim principalii duşmani ai domniei sale. Dacă anul trecut l-am aşteptat la Bistriţa şi nu a venit, anul acesta de Centenar am mers noi cu Steagul Unirii spre familia Dodonilor din Sadova şi ne-am întâlnit cu inginerul cadastral Vladimir Dodon şi primarul Vladimir Susarenco din Sadova.

Steagul Unirii a ajuns la Sadova la Vladimir Susarenco si Vladimir Dodon

Steagul Unirii a ajuns la Sadova la Vladimir Susarenco si Vladimir Dodon

Marea ne-a fost uimirea să auzim cum preşedintele Igor Dodon nu numai că s-a ridicat împotriva neamului său românesc, dar s-a despărţit şi de rudele sale care doresc unirea cu ţara mamă, România. Astfel, satul Sadova, după cum demonstrează Declaraţia de Unire cu România l-a renegat moral ca fiu al acestei comunităţi româneşti.

La Marea Adunare Centenară de la Chişinău, noi, unioniştii bistriţeni am votat că ne luăm angajamentul să „ne adunăm, toate colectivele şi localităţile care au declarat Unirea pe 1 iulie, la Capitala Unirii din 1918, Alba Iulia, unde aprindem Flacăra Unirii”. Astfel, unioniştii bistriţeni vor participa la acest nou pas spre unire.

Mă întreb, oare, dacă preşedintele Igor Dodon ar fi invitat la Alba Iulia şi ar vedea dragostea dintre ardeleni şi basarabeni, oare nu s-ar pocăi de ura ce o are faţă de unirea Republicii Moldova cu România? Oare Igor Dodon nu ar deveni unionist?

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on martie 30, 2018, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: