Cine va duce la Chişinău Ştafeta Steagului Unirii: numai un maghiar şi doi nevăzători?

Stafeta Steagului Unirii la Marsul Centenar 2018

Stafeta Steagului Unirii la Marsul Centenar 2018

Ştafeta Steagului Unirii a ajuns până în Vatra Dornei. Bistriţeanul Antal Francisc a pornit pe jos din Bistriţa cu Steagul României şi steagul judeţului Bistriţa-Năsăud pe care este scris UNIRE.

După un traseu de 80 de km din Transilvania în Bucovina prin ploaie şi frig, din cauza sănătăţii şi a vârstei (64 de ani) a fost nevoit să se oprească din curajosul drum de a duce Steagul Unirii la Chişinău pentru Marşul Centenar din 25 martie 2018.

Totuşi, dorinţa de a duce Steagul României la Chişinău cu ocazia Centenarului nu trebuie să se oprească aici. Părintele Mihai Valică, care a primit steagul mărturisea: „Hristos dacă nu a mai putut duce crucea, a fost un Simon Cirineanul care a dus-o el. La fel şi pentru Steagul Unirii.”

De aceea, unioniştii bistriţeni au făcut o provocare unioniştilor suceveni şi ieşeni. Astfel, unioniştii din judeţul Suceava şi unioniştii din judeţul Iaşi sunt invitaţi să-şi alăture steagurile judeţelor lor şi să ducă mai departe spre Chişinău Steagul Unirii celor trei judeţe: Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Iaşi cu Republica Moldova.

Cu alte cuvinte, vorbim despre o Ştafetă a Steagului Unirii României cu Republica Moldova. Un demers care să-i lege şi mai tare pe unioniştii din cele trei judeţe şi poate şi pe alţi unionişti din alte judeţe pentru a duce cât mai credibil mesajul Unirii în Republica Moldova.

La Ştafeta Steagului Unirii doresc să se alăture din Iaşi şi alţi doi unionişti nevăzători din judeţul Buzău. Este vorba despre cunoscuţii protestatari împotriva corupţiei şi pentru apărarea justiţiei, care au participat la marşul pe jos spre Bucureşti de la protestele din iarnă: Gheorghe Bratu şi Valeriu Borşan.

Vasile Man, unul dintre susţinătorii Ştafetei Steagului Unirii, spune: „Felicitări stegarului nostru ce se trage din Secuime, Antal Francisc, pentru gestul său de adevărat patriot! Culmea, parcă înadins, un alt Antal Arpad (coincidenţă de nume), primarul oraşului Sfântu Gheorghe a arborat numai steagurile Ungariei chiar în aceeaşi zi când unionistul Antal a pornit pe jos spre Chişinău. Deci, stau față-n faţă două gesturi: unul patriotic făcut de Antal, Stegarul bistrițean și altul anti-românesc făcut de către primarul Antal Arpad din Covasna.”

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on martie 16, 2018, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: