E bine ca Traian Băsescu să fie liderul Mişcării Unioniste?

E bine ca Traian Băsescu să fie liderul Mişcării Unioniste?

E bine ca Traian Băsescu să fie liderul Mişcării Unioniste?

Astăzi, în sfârşit moldovenii din Republica Moldova au mai lăsat din orgolii pentru a face un partid clar unionist: Partidul Unităţii Naţionale, care îşi propune să strângă toate mişcările unioniste.

Tot astăzi, în capul acestui partid, ce se vrea mişcare a fost pus domnul Traian Băsescu, fost preşedinte al României în două mandate. Se pare că în Republica Moldova domnul Traian Băsescu se bucură de respect şi admiraţie din partea unioniştilor, iar forurile de conducere ale noului partid erau în căutarea unui adversar, perceput ca adversar de însuşi preşedintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon.

Până aici totul pare perfect, însă mişcarea unionistă are o parte în Republica Moldova şi altă parte în România, iar preşedintele Traian Băsescu nu are o imagine prea bună în România. E suficient să vedem „realizările” şi hoţia din timpul celor două mandate ale domniei sale ca să spunem că ar fi bine ca domnul Traian Băsescu să-şi vadă de pensie şi de creşterea nepoţilor…

Totuşi, plasarea acestuia ca vârf de lancie pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova ar putea fi cheia de succes în confruntarea directă cu socialiştii lui Igor Dodon. Traian Băsescu a demonstrat că ştie câştiga alegeri, însă după ce le-a câştigat, oamenii domniei sale s-au transformat din oi în lupi răpitori, a se vedea cazul PDL de tristă amintire pentru poporul român.

Astfel, cred că e bine ca domnul Traian Băsescu să lupte pentru unionism, însă după intrarea în Parlamentul Republicii Moldova a noului partid: Partidul Unităţii Naţionale şi o posibilă câştigare a alegerilor în faţa socialiştilor şi comuniştilor, e necesar ca domnul Traian Băsescu să se întoarcă la pensie. De ce?

Dacă mişcarea unionistă se va identifica cu domnul Traian Băsescu şi oamenii domniei sale, e foarte posibil ca extrem de mulţi români să nu dorească unirea cu Republica Moldova!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iunie 25, 2017, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Adevărul istoric este UNUL ! Basarabia este parte din România. Poetul a scris: de la Nistru până la Tisa, tot romanul plansumi-sa… Deci, dacă voi, românii contemporani și răutăcioși nu ne vreti, atunci noi vrem acasă. Avem pământul nostru roditor, avem feciorii noștri truditori, avem Vatra noastră de la bunica și tot cu sfaturile bunicii ne vom coace pâinea in cuptorul nostru. Dar măritul TRICOLOR sa ne ocrotească pe toți sub acelaș acoperiș că și pe toți frații din toate popoarele.

 2. Tenuță dela Cetatea Tighina

  TEROAREA KGB-istă SIS-tematică la Chișinău
  ASASINAREA UNIONIȘTILOR / 1990-2017/
  ––––––––––––––––––––––––
  98-99./ – Petru Soltan
  (n. 29 iunie 1931, s.Coșnița, Transnistria – d. vineri, 15 iulie 2016, Chișinău)
  matematician, membru titular al Academiei de Științe din Chișinău,
  membru de onoare al Academiei Române din 2003,fost deputat în Parlamentul Rep. Moldova între anii 1990–1994.
  Mare Patriot Român Unionist, lider la Forumului Democrat al Românilor din Rep. Moldova.
  Fruntaș al Mișcării de Eliberare Națională, scriitor.
  – iradiat urgent la comanda KGB-stă SIS-tematică joi,14 iulie 2016 simulând un atac de cord artificial, căci el trebuia să aibă o întâlnire în acea duminică cu

  – Ion Ungureanu,
  dramaturg, Mare Patriot Unionist /1935 – 28 ianuarie 2017/
  fost deputat la Chișinău,fost ministru al Culturii/
  pentru a-i transmite niște informații extrem de importante.
  La rândul lui, și unionistul Ion Ungureanu este iradiat imediat și el cu cancer pentru a deceda doar după câteva luni de suferință, pentru că știa prea multe despre COMANDOUL OFICIAL TERORIST de la Chișinău care ucide patrioții unioniști prin accidente, otrăviri, iradieri, etc. Ion Ungureanu a declarat că suferințele sale nu erau nici naturale nici normale.
  N.B.
  ziarul „Literatura și Arta” din 13 iulie 2017, pagina 7:
  ––––––––––––––––––––––––––-
  http://moldemi.com/group/blogs/92/6/3-asasinate-la-comanda-i

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: