Legea Graţierii Corupţilor revine! Societatea Civilă din Bistriţa ce face?

Florin Bojor - Casa Poporului

Florin Bojor – Casa Poporului

Dacă în iarnă Guvernul României a încercat să graţieze corupţii prin celebra Ordonanţă 13, acum se pare că parlamentarii ne pregătesc ceva: o nouă graţiere! Nu vorbim de orice parlamentar, ci de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, de cunoscutul şofer al mafiotului Cătălin Voicu, parlamentarul Şerban Nicolae şi de magnatul funcţionar la stat Liviu-Tit Brăiloiu, care are o avere de 15 milioane de euro (Forbes).

Când mă gândesc de câtă admiraţie se bucura preşedintele Băsescu în diasporă… Imi amintesc cum mulţi români din Spania şi Italia îl vedeau drept eliberatorul României de hoţi, şi domnia sa este astăzi apărătorul hoţilor.

Mai mult, când în 2012 preşedintele Traian Băsescu a invitat tinerii care au studiat în diasporă să participe la un concurs pentru alegerea a 3 consilieri prezidenţiali, alături de sute de tineri, am participat şi eu crezând că măcar acum s-a decis să facă ceva pentru ţara asta. Ca apoi, să descopăr că totul a fost o tipică scamatorie de imagine a domniei sale şi dintre sute de tineri eminenţi care au adus mândrie României prin activitatea lor în lume, preşedintele Băsescu nu a ales pe niciunul.

Atunci, se vedea în ochii a câtorva sute de tineri speranţa şi încrederea în domnia sa, acum fostul preşedinte luptă din răsputeri să-şi apere hoţii. Sincer mă bucur că toţi acei tineri am fost utilizaţi numai într-o mascaradă de imagine şi nu am devenit în inocenţa noastră paravanul hoţiilor din timpul regimului Băsescu.

Acum mă întreb, unde sunt tinerii din PSD, ALDE, PNL şi PMP când se pregăteşte o nouă hoţie a viitorului poporului român: eliberarea corupţilor. Oare atâta de slabi şi meschini sunt şi ei încât nu reacţionează cei dintâi în apărarea moralei publice din România? Oare se bucură ca cei care ne-au furat viitorul atâţia şi atâţia ani să fie eliberaţi din puşcării?

Dacă în iarnă bistriţenii au ieşit zile la rând în faţa Prefecturii BN împotriva celebrei „ordonanţe a hoţilor”, acum se pune întrebarea: ce vom face? Vom lăsa ca Parlamentul României să elibereze corupţii?

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on mai 3, 2017, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: