E nevoie de un Congres al Unioniştilor împotriva urii Preşedintelui Igor Dodon?

E nevoie de un Congres al Unioniştilor împotriva urii Preşedintelui Igor Dodon

E nevoie de un Congres al Unioniştilor împotriva urii Preşedintelui Igor Dodon

În spiritul democraţiei, al libertăţii de exprimare şi al valorilor ortodoxiei cred că este nevoie ca unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului să se întâlnească pentru a-şi pregăti apărarea înaintea acuzaţiilor false şi mincinoase cu care domnul preşedinte Igor Dodon şi adepţii domniei sale atacă însăşi identitatea noastră de români.

Nimeni nu contestă statalitatea Republicii Moldova. România a fost prima ţară care i-a recunoscut independenţa şi este alegerea cetăţenilor acelei ţări forma de suveranitate, guvernare şi administrare pe care o doresc.

Dar a afirma că limba moldovenească este o altă limbă decât limba română, cultura moldovenească este o altă cultură decât cultura românească, istoria moldovenească este o altă istorie decât istoria românească. Mai mult, a regreta că ruşii ţarişti nu i-au cucerit pe toţi moldovenii şi a spune despre ardeleni, moroşeni, sătmăreni, bănăţeni, bihoreni, olteni, munteni, bucureşteni, dobrogeni, bucovineni, şi moldoveni că dorim invadarea şi cucerirea celorlalţi moldoveni din Republica Moldova este prea mult…

Am crezut tot timpul că este cel mai bine să fim indiferenţi în faţa minciunilor propagate de bolşevici în ultima sută de ani, însă văd că după atâţia ani discursul bolşevicilor apare ca doctrină de stat a propagandei domnului preşedinte Igor Dodon.

De aceea, călăuziţi de dragoste frăţească ardelenii¸ moroşenii, sătmărenii, bihorenii, bănăţenii, oltenii, muntenii, bucureşteni, dobrogenii, bucovinenii, şi moldovenii de dincoace şi dincolo de Prut care doresc unirea dintre Republica Moldova şi România trebuie să se întâlnească la Iaşi, în vechea capitală a Ţării Moldovei înainte de anexarea ţaristă pentru a dezbate apărarea noastră practică în faţa propagandei domnului preşedinte Igor Dodon.

Se spune că bolşevicul Lenin afirma: „o minciună spusă des şi constant devine adevăr”. De aceea, e nevoie ca românii unionişti din cele două ţări româneşti să se întâlnească cât mai repede pentru ca miniciunile ce se repetă şi se vor repeta despre noi unioniştii să îşi găsească apărarea noastră practică, pragmatică, lucidă şi civilizată înaintea manipulărilor ce ne ţin despărţiţi de atâţia şi atâţia ani.

Se pare că domnul preşedinte Igor Dodon ne identifică pe noi unioniştii ca marii duşmani ai poporului, după cum bolşevicii îi identificau pe cei deportaţi în Siberia şi dacă tăcem şi nu reacţionăm cu duhul blândeţii este posibil ca într-o bună zi istoria să se repete şi să ne trezim şi noi deportaţi în Asia!

Prof. Florin I. Bojor din Bistriţa, Transilvania

 

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on martie 31, 2017, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: