Să ieşim afară, Rusia vine iară!

florin-bojor-protest-autorizat-bistrita

Florin Bojor Protest Autorizat Bistrita

Când PSD + ALDE au câştigat alegerile în decembrie 2016 scriam că Rusia şi Ungaria au câştigat alegerile din România. Astfel, Ordonanţa 13 / 2017 „a abuzului şi a graţierii” este cel de-al doilea pas pentru ca să intrăm din nou sub cizma Moscovei!

Când Donald Trump a câştigat alegerile spuneam că va trasa o linie roşie pe Prut între influenţa europeană şi cea rusă, dar se pare că politicienii din România, conştient sau inconştient doresc ca această linie să fie trasă pe vechea Cortină de Fier. Adică, România să fie sub influenţa Rusiei, iar linia de demarcaţie dintre Vest şi Est să fie aproape de Viena.

Dacă ne gândim că în ultima sută de ani am stat aproape jumătate din timp fie într-o parte, fie în alta, înseamnă că zarurile au fost tot timpul aruncate peste poporul român, care conştient şi inconştient a jucat de o parte sau de alta a frontului.

Dacă vedem că zilele acestea Putin a fost la Orban la Budapesta, iar acum câteva zile i-a dat lui Dodon o hartă cu Moldova Mare, plus că Trump se pare că doreşte să traseze o linie de demarcaţie a influenţelor pentru a face America din nou mare, iar Uniunea Europeană e atât de frământată în interior, atunci, Ordonanţa „Abuzului şi a Graţierii” PSD – ALDE, conştient sau inconştient este punctul decisiv care să ne pună într-o parte sau alta a baricadei.

Protestele de zilele acestea din Bistriţa şi din toată România în care seară de seară tot mai multă lume nemulţumită s-a alăturat sunt repulsia şi refuzul de a trece în tabăra Rusiei pe termen lung. Normal că puţină lume din stradă gândeşte la implicaţii atât de profunde, dar se ştie, că de multe ori evenimente oarecum normale au căpătat în istorie însemnătate excepţională.

Cred că aceste zile tulburi din societatea noastră vor trasa o nouă direcţie pentru următorii 25 de ani. Dacă acceptăm ca politicienii din toate partidele politice să scape de justiţie, Europa ne va închide pas cu pas poarta pentru ca tăvălugul Moscovei să vină din nou.

Ca atare, cu gând de pace, dragoste frăţească, civilizat, cu bun-simţ şi respectând legea şi buna-cuviinţă, vă îndemn să ieşim în stradă la plimbare pe trotuar pentru a striga un singur lucru: Vrem dreptate, vrem în Europa!

Prof. Florin I. Bojor

Reclame

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on februarie 4, 2017, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: