Încă o străduţă pierdută de Primăria Bistriţa

Intrari parcare str. Lupeni Bistrita

Posibile intrari parcare str. Lupeni – Bistrita

Democraţia presupune că Primăria şi Consiliul Local au viziune de administrare a spaţiului public. Acum 100 de ani saşii au făcut Bulevardul Republicii cu mult mai larg decât au făcut comuniştii acum 50 de ani Bulevardul Decebal. Dar se pare că la Bistriţa regresul de viziune administrativă este tot mai mare!

Cred că toată lumea este de acord că e nevoie de mai multe spaţii de parcare în zona centrală a oraşului. M-am bucurat când Primăria Bistriţa a inaugurat parcarea de pe strada Lupeni din spatele complexului istoric „Sugălete” din centrul Bistriţei.

posibila strada bistrita - parcare lupeni

Strada pierduta Bistrita – parcare str. Lupeni

Dar mare îmi este uimirea că nici până acum nu s-a rezolvat problema unui acces uşor la respectiva parcare. Ca să ajungi la ea trebuie să ocoleşti aproape tot centrul vechi. Aici se vede lipsa de viziune a celor care ne administrează spaţiul public…

Prin urmare, e nevoie de 2 căi de acces noi din Bulevardul Republicii prin extinderea sensului giratoriu existent: intrare (terenul de lângă Liceul de Servicii) şi ieşire (pasaj fostul Cinema 23 August).

strada pierduta de consiliul local

Strada pierduta de Consiliul Local

Însă lipsa de interes a Primăriei Bistriţa pentru accesul la spaţiile de parcare a făcut ca terenul de lângă Liceul de Servicii, care era lăsat liber încă de pe vremea comuniştilor să nu fie cumpărat pentru comunitate. Iar de curând s-a turnat pe acest teren fundaţia unei clinici stomatologice. Ca atare, încă o posibilă străduţă absolut necesară bistriţenilor a fost pierdută de cei ce ne conduc.

Concluzia e firească, pe de o parte construim parcări şi pe de altă parte blocăm accesul la ele. Bravo specialiştilor din partidele politice care populează Primăria şi Consiliul Local Bistriţa!

posibila strada bistrita

Strada pierduta de Primaria Bistrita

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on ianuarie 22, 2016, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: