Vă mulţumesc pentru interesul faţă de candidatură!

Florin Bojor candidatura

Florin Bojor candidatura CL Bistrita

Astăzi, de Sfântul Ioan sunt recunoscător cetăţenilor pentru interesul public arătat faţă de candidatura mea la alegerile din 2016 pentru Consiliul Local Bistriţa.

Chiar dacă multă lume crede că un consilier independent nu are nicio şansă în faţa jocurilor şi intereselor de partid cu care ne-au obişnuit mafiile partidelor politice. Acest lucru nu este aşa, atâta timp cât noi simplii cetăţeni ne implicăm activ, paşnic, raţional, public, cu bun-simţ în administrarea comunităţii noastre.

Prin faptul că 26 de ani, noi cetăţenii am închis încetul cu încetul uşa faţă de binele comun al Bistriţei am lăsat ca puterea să-i corupă moral şi să-i înnebunească pe politicieni. Fără presiunea democratică a societăţii civile mâna de oameni din Consiliul Local şi de la Primărie încep să se creadă mici dumnezei… Numai independenţii cu presiunea paşnică a societăţii civile mai pot salva democraţia!

Iar dacă un independent va ajunge vreodată pe scaunul de consilier el trebuie să fie expresia societăţii civile, căci fără sprijinul, sfatul, povaţa, proiectele şi presiunea directă, democratică a societăţii civile, vom avea din nou tirania cu care ne-am obişnuit…

Florin Bojor facebook candidatura

Florin Bojor – facebook candidatura

Rezumând, reacţiile de pe reţeaua de socializare Facebook şi din presă au fost:

1. Pe facebook: peste 200 de aprecieri şi comentarii pozitive;

2. Iar în presă au fost peste 3000 de vizualizări a anunţului cu candidatura:

Timp Online: „Prima candidatură anunțată a unui independent pentru CL Bistriţa. La ultimele două şedinţe ale Consiliului Local, el a organizat şi participat la un protest în tăcere la care au participat iniţial şase persoane şi apoi nouă.”

Gazeta de Bistriţa: „După ce a devenit cunoscut bistrițenilor prin comentariile sale și implicăriile adresate primarului municipiului Bistrița, dar cunoscut ca și profesor, Florin Bojor intră cu forțe proaspete în noul an și aceasta datorită anunțului postat recent pe pagina sa de socializare.”

Pro Politica: „Florin Bojor își asumă o candidatură independentă pentru Consiliul Municipal Bistrița. Propolitica are din nou dreptate. În timpul așa-ziselor manifestații stradale de după tragedia de la COLECTIV, profesorul Florin Bojor a fost printre lideri. A avut numeroase apariții publice și contestă pe blogul său personal politica actualei administrații CREȚU. Am presupus încă din toamna lui 2015, faptul că Bojor își va asuma o candidatură, lucru care l-am spus în emisiunea Oglinzi Paralele dedicată protestelor stradale.”

Răsunetul: „El anexează mesajului o poză de la petrecerea de Anul Nou, unde îl vedem alături de câţiva dintre cei cu care a protestat, în tăcere, la ultimele două şedinţe de Consiliu Local. Florin Bojor a fost o voce şi la protestele iscate după incendiul de la Colectiv. Iată cv-ul de pe blogul personal…”

Bistriţeanul: „Societatea civilă vrea la Primărie! Un profesor de religie, candidatul surpriză în cursa pentru un loc în Consiliul Local. Deși mai este jumătate de an până la alegerile locale, primele candidaturi au fost deja anunțate. Printre cei care vor candida ca independenți pentru unul dintre fotoliile de consilier local se numără și profesorul de religie Florin Ioan Bojor, un activist convins.

De la fostul castel al familiei nobiliare Bethlen din Arcalia a fost anunțată în a doua zi din noul an una dintre candidaturile pentru unul dintre fotoliile Consiliului Local…via Facebook. Cel care a anunțat că vrea să devină consilier local nu este susținut de vreun partid politic, însă nu stă prost la capitolul popularitate.

Este vorba despre Florin Ioan Bojor, un profesor de religie din Bistrița. Acesta a participat la toate protestele din ultima vreme, cerând alături de alți bistrițeni schimbarea  Guvernului. De asemenea, acesta a luat parte și la protestul mut care a avut loc în cadrul ședințelor de Consiliu Local din luna decembrie.

Florin Ioan Bojor are doar 31 de ani, este căsătorit și are un copil. Acesta predă religie ortodoxă și ani la rând a luat 10 la examenul de titularizare. Profesorul a petrecut 7 ani în Spania, fiind autorul primului dicționar catalan-român, român-catalan.”

Celor care sunt de acord cu candidatura mea le mulţumesc şi îi rog să-şi deschidă mintea şi inima faţă de administrarea oraşului nostru. De asemenea, mă bucur că nu toată lumea este de acord cu candidatura mea, căci democraţia pe acest lucru se bazează: respectul faţă de convingerile diferite!

Prof. Florin Ioan Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on ianuarie 7, 2016, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: