De ce la Bistrița nu avem bloc operator de cardiologie?

De ce m-am săturat de capitalism?

De ce la Bistrița nu avem bloc operator de cardiologie?

Dragi aleși locali – municipali și județeni – am analizat bugetele pe care le votați și văd că vă gândiți la dezvoltarea orașului și a județului: pârtii de schi, festivaluri, fântâni arteziene, herghelii, centuri, studii de fezabilitate, schimbări de borduri, plantări de panseluțe, etc. Totuși nu înțeleg, cum se poate, ca în anul în care avem un buget foarte mare, la sănătatea noastră nu vă gândiți? Ştim cu toții că sunt multe de făcut, însă poate să aibă altceva mai mare întâietate decât viața noastră?

Ca să fiu mai precis, dacă ai atac de cord, infarct la Bistrița, soluția este moartea. Deși medicii de la Spitalul Județean își pun sufletul lor pe tavă, nu au ce face atâta vreme cât nu există aparatura, personalul și fondurile pentru intervențiile chirurgicale cardiovasculare de maximă necesitate!

În fiecare zi, în România mor 40 de oameni prin infarct miocardic, iar 2 din 3 adulți prezintă diferite afecțiuni cardiovasculare. Previziunile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că boala coronariană va rămâne tot principala cauză de deces pentru următorii 20 de ani, reprezentând 12,2 % din mortalitatea generală. În studiile de specialitate, România este clasificată pe ultimele locuri din Europa în lupta împotriva stopului cardiac.

Si atunci vă întreb, dragi aleși locali, de ce nu vă gândiți și la viața noastră? Cine se mai bucură de toate proiectele frumoase ale domniilor voastre dacă noi suntem morți? Sau cine vă va mai alege dacă noi ne mutăm în cimitir?

Mai există timp ca să vă gândiți și la inimile noastre înainte să dați banii pe plăcerile și bucuriile voastre!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on februarie 12, 2015, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: