Nu Iohannis, ci diaspora a câştigat alegerile prezidenţiale!

Florin I. Bojor

Florin I. Bojor

Domnul Victor Ponta a reuşit să-i unească pe românii din ţară şi pe românii din diasporă în votul împotriva domniei sale. Se pare că analiştii lui „peşte” de la majoritatea televiziunilor naţionale nu au luat în seamă votul societăţii civile împotriva domnului Ponta.

Nu domnul Klaus Iohannis e câştigătorul alegerilor din 2014, ci societatea civilă din diasporă şi din ţară este cea care s-a mobilizat la vot şi a câştigat cu adevărat alegerile.

Echipele PNL şi PDL serbează de zor victoria neştiind că lumea nu i-a votat pe ei. Românii din societatea civilă nu au votat culori sau partide politice, ci au votat speranţa, căci aşteaptă de la domnul preşedinte Klaus Iohannis ceea ce a promis: schimbarea! Schimbarea îi vizează şi pe oamenii acestor „distinse” partide, căci pentru societatea civilă partidele politice sunt în aceeaşi oală mafiotă.

Diaspora l-a votat pe Klaus Iohannis nu ca să-l readucă pe domnul Traian Băsescu la putere sau pe alţi vechi politicieni, ci pentru ca să accelereze reforma statului şi astfel cei 4 milioane de români să se întoarcă ca să ridice ţara. Doar împreună cu cei care se întorc din străinătate putem într-adevăr să reconstruim România.

Cât despre noul preşedinte Klaus Werner Iohannis, dacă nu va reuşi să facă ceea ce a promis îl va aşteapta în cel mai bun caz soarta domnului Emil Constantinescu. Românii de acum nu mai visează ca în anii ’90, românii de acum, sub presiunea sărăciei financiare şi a nedreptăţii sociale încep să se trezească: deşteaptă-te, române!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on noiembrie 17, 2014, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Florin, câştigătorul oricărui exerciţiu democratic, cum sunt alegerile, trebuie să fie naţiunea. Altminteri nu avem o democraţie parlamentară ci o adunare a şefilor de trib. Individul, în urma candidaturii, poate fi investit doar cu o răspundere. Altfel privită funcţia ne întoarcem în feudalism. Democraţia noastră e perfectibilă. Diaspora este un element la fel de important ca oricare altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: