De ce doar ardelenii primesc amenzi la mare?

Scrisoare deschisă către Primăria și Consiliul Local Eforie

Stimate domnule primar Ion Ovidiu Brăiloiu și stimați domni și doamne consilieri,

Bulevardul Tudor Vladimirescu Eforie Nord

Bulevardul Tudor Vladimirescu Eforie Nord

Subsemnatul Florin I. Bojor din Bistrița am avut bucuria de a petrece în calitate de turist câteva zile în comunitatea pe care o administrați.

În cursul zilei de 20 iulie 2014 am oprit pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Eforie Nord, căci nu existau locuri de parcare libere în zonă. Subliniez faptul că am străbătut toate străduțele din jurul plajei însă totul era ocupat. Alături de mine au parcat în locul în care poliția spune că oprirea era interzisă și multe alte vehicule.

Proces verbal amenda Eforie Nord

Proces verbal amenda Eforie Nord

Aici, în conformitate cu presupusa greșeală comisă am fost sancționat contravențional de către agentul constatator Şteflea Mihai (legitimație nr. 135). M-am deplasat de urgență la sediul Poliției Locale din Eforie Sud și am rugat agentul respectiv să mă ierte, căci îmi recunosc posibila greșeală și în ultimii ani n-am primit nicio amendă în România, prin urmare, îl rugam să-mi acorde un avertisment.

Răspunsul poliției locale a fost tranșant: amendă! Cu o înverșunare aprigă din partea polițistului Şteflea Mihai, pe loc mi s-a făcut procesul verbal și am achitat amenda, deși pe procesul verbal îmi scrie că m-am oprit neregulamentar pe strada Dezrobirii din Eforie Nord.

Proces Verbal Amenda detaliu

Proces Verbal Amenda detaliu

Ba mai mult, la momentul semnării chitanței agentul constatator m-a lăsat în așteptare minute bune în sediu, acesta dispărând singur pur și simplu… Abia după ce colegii l-au sunat pe telefonul mobil acesta s-a întors pentru a semna documentul…

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Ulterior, uitându-mă pe hartă am observat că nu există nicio stradă Dezrobirii în Eforie Nord, doar în Eforie Sud există o stradă cu acest nume, însă eu nu am fost niciodată pe acolo… Ceea ce înseamnă că am fost greșit sancționat…

În cursul zilei am rămas mirat că pe Bulevardul 23 August din Eforie Nord,  pe partea pe care oprirea este interzisă era plin de mașini cu numere în special de Constanța. Chiar mai mult în seara zilei am văzut o mașină a poliției locale care trecea pe stradă fără ca să vadă nimic. Aceeași situație era și luni 21 iulie 2014. Mașini parcate pe oprirea interzisă care nu erau sancționate…

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Ce nu înțeleg și vă rog frumos să-mi explicați: de ce numai unii primesc amenzi în localitățile pe care le administrați?

De ce mașinile cu numere de Constanța nu aveau tichete de sancțiune? De ce polițiștii locali sunt atât de intransigenți cu noi cei din Ardeal?

Cum e posibil ca eu să plătesc amendă pentru strada Dezrobirii, când eu am parcat pe bulevardul Tudor Vladimirescu? De ce acest abuz de putere din partea unui polițist?

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Oare nu vă bucură faptul că venim la dumneavoastră și cheltuim milioane an de an… Nu mai aveți nevoie de turismul nostru?

După această întâmplare nefericită mă gândesc să nu mai revenim niciodată la Eforie…

Vă rog frumos să-mi spuneți de ce slujbașii domniilor voastre cântăresc cu două măsuri? De ce aceste abuzuri? Au ceva cu noi ardelenii?

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Bulevardul 23 August Eforie Nord

Vă mulțumesc frumos și aștept cu nerăbdare răspunsul domniilor voastre!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iulie 31, 2014, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Aceleaşi aventuri îi aşteaptă pe constănţeni, când vin în Ardea. Explicaţie: nu-ţi amendezi vecinii. Asta e România. Şi asta.

    • Prietene, la ce vrei sa te astepti de la un oras ce are un Bulevard numit 23 August, o zi de mare rusine in istoria acestei tari, in opinia mea. Acesti gen de functionari, niste struto-camile, fac peste tot abuzuri dar in zona litoralului romanesc isi dau in petec. E ,,tara,, lui Mazare-voda asa ca ai platit tributul cuvenit precum plateau odinioara cei din zona Inaltei Porti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: