La mulţi ani, dragi securişti din rândul 2, după 24 de ani suntem tot cu voi!

Florin Bojor - Casa Poporului

Florin Bojor – Casa Poporului

La 24 de ani de la Revoluţie, datorită realităţii în care trăim, tot mai puţini ne aducem aminte de revolta populară şi de preluarea puterii de către securiştii din rândul doi ai Partidului Comunist Român, PCR.

De aceea, zilele acestea se cuvine să-i omagiem pe cei care sunt la putere de 24 de ani! Şi-au condamnat la moartea conducătorul preaiubit – Nicolae Ceauşescu – şi deşi populaţia striga „fără comunişti” au reuşit să se recicleze şi să supravieţuiască îmbelşugat timp de 24 de ani.

De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care şi-au ucis conducătorul în ziua de Crăciun. Nu pentru că le era lor rău, căci aveau şi atunci tot ce le trebuia: putere, alimente şi bani. Problema era că nu se puteau bucura de averi, şi de aceea, au decis să scape de Ceauşescu pentru ca fiecare să poată deveni şef, şi dacă se poate unicul şef.

Apoi, în acest răstimp s-au luptat pentru averi şi şefie, s-au făcut liberali, democraţi, socialişti, ţărănişti, naţionalişti, monarhişti, etc., deşi faptele lor erau aceleaşi, de foşti securişti. Fiecare cu gaşca lui şi cu afacerile din spatele găştii, în aceeaşi luptă pentru avuţie şi putere.

După 24 de ani, cred că cel mai mare păcat al lor este că nu pot da speranţă, iar dacă conducătorii nu-ţi transmit speranţă, poporul moare şi nu poate exista viitor. Aşa se explică, plecarea a 4 milioane de cetăţeni din România, apatia faţă de muncă, dezordinea şi haosul din ţară şi lipsa oricărui proiect naţional comun.

Prin urmare, felicitări, dragi securişti, că aţi ajuns să fiţi părinţi şi bunici! Iar copiii ieşiţi din voi, vor fi mâine şi mai răi conducători, care vor râde la infinit de noi!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on decembrie 19, 2013, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: