Jos Partidele Politice!

Prof. Florin I. Bojor

Prof. Florin I. Bojor

Criza structurală din România are un singur sediu: partidele politice; iar ceea ce întreţine aceste sedii este egoismul nostru. Manifestaţiile din toamna – iarna românească 2013 sunt pe aceeaşi axă a postmodernităţii revoluţionare a ultimilor ani, asemenea maiului spaniol din 2011, mişcării italiene a celor 5 stele şi a tuturora celorlalte mici convulsii europene.

De 24 de ani politicienii români au făcut ca încrederea în ideea de structură politică partidică să fie într-o decădere tot mai accentuată.

După cum vă pot confirma mulţi cetăţeni implicaţi în structuri de partid: unii lipesc afişe pentru mâncare şi băutură, alţii fac propagandă ca să-şi menţină slujbele la stat, alţii investesc bani în partide pentru ulterioare contracte cu statul, iar alţii în lipsa de a avea în ce crede, aşteaptă ca partidul să le ofere câte ceva.

Florin I. Bojor - Italia

Florin I. Bojor – Italia

Toate acestea se întâmplă sub lupa asiduă a structurilor comuniste reciclate, care mişcă înrolaţii vânduţi şi de încredere în faţă şi în spate, asemenea unor piese de şah. Piese ce devin mai apoi actori şi gânditori ai structurii partidice. Astfel, comunitatea politicienilor se alimentează cu noi energii…

Partidele din România au în centru setea pentru bani şi nicidecum binele comun sau ideologiile cu care aburesc în cel mai josnic mod lumea credulă.

În faţa acestei realităţi 4 milioane de români au emigrat, alte milioane nu mai doresc să audă de cuvântul politică, iar câteva mii mai speră şi cred că distrugerea partidelor politice va aduce eliberarea din sfera mafiotă postcomunistă.

Decăderea sistemului partidelor politice în corupţie, hoţie, minciună, demagogie, lene, dezinteres şi lipsă de ruşine faţă de simplul cetăţean a ajuns la culmi prin deciziile de exploatare a aurului de la Roşia Montană, a explorării gazelor de şist de la Pungeşti, Bârlad şi Băile Felix şi prin privilegiile nobiliare ale parlamentarilor şi primarilor.

Argumentele sunt evidente, de aceea, jos partidele politice!

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on decembrie 15, 2013, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Foarte bună radiografia perceptiei despre partide. Cu toate acestea, urmând logica ta, am putea spune că nu mai avem nevoie de instituţiile de stat. Dăm frâu liber anarhiei? Umanitatea a trăit dintotdeauna sub semnul ierarhiei şi a unui cod moral. Oare problema şi soluţia este calitatea oamenilor şi valorile la care aceştia se raportează, de fapt?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: