Libertatea de exprimare scuipată în Consiliul Local Bistriţa!

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Dragi cetăţeni, scriu aceste rânduri cu mare mâhnire în suflet, căci realizez că sângele martirilor din decembrie 1989 a fost vărsat degeaba! Astăzi, 2 septembrie 2013 la Bistriţa la şedinţa extraordinară a Consiliului Local, pentru prima dată în 23 de ani la 2 cetăţeni (subsemnatul si domnul Silivan Crăciun) le-a fost negată libera exprimare, dreptul la cuvânt!

Într-o formă civilizată (în tăcere, cu ridicarea mâinii în sus), după dezbaterea politică dintre consilierii locali şi primarul din municipiul Bistriţa, am cerut dreptul la cuvânt. M-am prezentat – Prof. Florin I. Bojor – şi aleşii locali ai cetăţenilor din Bistriţa – consilierii locali – au votat în secret ca un cetăţean, într-o formă civilizată, cu mult bun simţ, să NU POATA VORBI în public la şedinţa Consiliului Local din Bistriţa. Trebuie subliniat că nu toţi consilierii locali s-au opus (în frunte cu domnul Mihai Lucian Sărmăşan), dar majoritatea mi-au negat libertatea de exprimare…

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Marele paradox de la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, la care libertatea de exprimare a fost negată, este că a avut subiectul central: Referendumul popular local de acceptare sau nu a varintei ocolitoare în patea de sud a municipiului Bistriţa. Sedinţa respectivă având rezultatul aprobării referendumului şi formulării întrebărilor pentru cetăţeni. Şedinţă la care cetăţenilor li s-a negat dreptul de a vorbi!

Ţin să afirm, că solicitarea mea la cuvânt era pe tema referendumului, căci sub forma unei scrisori deschise am trimis consilierilor locali din Bistriţa, încă de vineri 30 august o solicitare pentru discuţia privitoare la referendum, iar azi dimineaţă a fost înregistrată la biroul de relaţii cu publicul al Primăriei Municipiul Bistriţa (nr. 69924 / 02.09.2013).

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Libertatea de exprimare negată în Consiliul Local Bistriţa!

Vreau să mulţumesc celorlalţi cetăţeni, care în semn de solidaritate faţă de abolirea democraţiei în Consiliul Local Bistriţa au părăsit sala de şedinţă, aplaudând nevoia de libertate, nevoia de dreptate socială!

Văzând tirania şi dictatura din Consiliul Local Bistriţa, mă întreb: care e democraţia? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa te cheamă la vot, dar nu te lasă să vorbeşti… Care e libertatea? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa îţi cer votul, dar îţi neagă libera exprimare… Care e dreptatea? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa nu îi bagă în seamă pe cetăţeni…

În concluzie, eu simplul cetăţean ce să mai înţeleg: nu sunt lăsat să vorbesc, dar mi se cere votul…

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on septembrie 2, 2013, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Domnule profesor Bojor !
  Apreciez gestul dumneavoastra de a iesi in spatiul public privind libertatea de exprimare intr-o sedinta publica unde toata ,,haita,, v-a pus,, pumnul in gura,,.Unde sunt interectualii din Bistrita si nu numai??? Se ascund dupa presul puterii si ies atunci dupa ce mor altii pentru ei ca sa culeaga lauri .Asa cum s-a intimplat in dec. 89 Niciodata in istoria noastra complicitatea tacita ,ignoranta unor interectuali nu a fost atit de josnica prin tacerea lor .
  Cine sa schimbe ceva daca nici interectualii nu se implica -cetateanul simplu ! Cu cine vreti sa muriti cand cei care in loc sa va fie alaturi tac si se ascund .
  Presa este presul puterii si devine tot mai vizibil acest fenomen, desi sunt purtatorii de cuvint ai cetatenilor. Dezgustator ca nimeni nu v-a luat un interviu, macar un jurnalist independent nu este in Bistrita, ce ar trebui sa realizeze ca libertatea de exprimare este painea lui !
  Va sustin macar moral domnule profesor si toata admiratia pentru dumneavoastra !
  Nu pot sa cred ca acest fenomen se intimpla in tara mea ! Nu exista , stanga sau dreapta in acest consiliu nu există liberali, nici socialiști, nici creștini-democrați, cum nu mai există nici măcar liber-schimbiști, există numai o ,,haita ,,cu o foame niciodată ostoită de a-și umple buzunarele pe seama prostiei noastre multidecenale deja, astfel încît îi votăm pe rand pe unii sau pe ceilalți, care și fac cele mai haioase alianțe posibile, de parcă ar fi vreo diferență esențială între ei. Se îmbogățesc pe seama sănătății noastre precare și a vieților noastre irosite.

  Cetățeni, cred că a venit momentul să-i luăm pe făraș și să-i aruncăm la groapa de gunoi a istoriei!

 1. Pingback: Libertatea de exprimare scuipată în Consiliul Local Bistriţa! « NewsBn.Ro - Stiri, Opinii, Atitudini. - Ziar de Bistrita, Stiri din Bistrita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: