Cine decide şi ce se decide pentru centura de ocolire a municipiului Bistriţa?

Scrisoare deschisa CNADNR

Scrisoare deschisa CNADNR

În Atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR),

Cine decide şi ce se decide pentru centura de ocolire a municipiului Bistriţa?

– Scrisoarea deschisă –

Stimate Domnule Director General Mircea Pop,

De 4 ani de zile în spaţiul public din judeţul Bistriţa-Năsăud se desfăşoară o întreagă odisee pe tema posibilei centuri rutiere de ocolire a municipiului Bistriţa. S-au petrecut atât de multe demersuri, discuţii, certuri, procese încât cetăţeanul simplu ca mine nu mai ştie ce să creadă…

Cine decide şi ce se decide pentru centura de ocolire a municipiului Bistriţa?

Cine decide şi ce se decide pentru centura de ocolire a municipiului Bistriţa?

Subsemnatul Bojor Florin Ioan vă scriu cu rugămintea, atât personală cât şi a cunoscuţilor mei ca să ne lămuriţi, clarificaţi mai multe aspecte din problematica posibilei centuri a Bistriţei.
1. Cine decide traseul acestei centuri?
La Bistriţa certurile centurii au ajuns la faza „Referendumului local”. În dezbaterea din ultima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa unul dintre consilieri a afirmat că CNADNR-ul este singurul for, instituţie care decide în calitate de beneficiar direct al lucrării, pe unde va trece această centură.
De asemenea, pe pagina web a CNADNR-ului aflăm că: Principalele obiective ale Companiei pentru perioada următoare sunt reprezentate de dezvoltarea reţelei de autostrăzi, construirea unei reţele de drumuri expres si realizarea de centuri si variante ocolitoare pentru orasele mari. Atunci întreb, dacă dumneavoastră decideţi care e varianta optimă pentru centura Bistriţa mai are rost să facem vreun Referendum?

Centura ocolitoare Bistrita?

Centura ocolitoare Bistrita?

2. Iar, dacă noi cetăţenii decidem traseul centurii de ocolire Bistriţa, rugăm CNADNR-ul să ne pună la dispoziţie un studiu aproximativ cu mai multe variante de traseu (Nord 1, Nord 2, Nord 3, Sud 1, Sud 2, Sud 3, etc.), dintre care sub forma unei întrebări (item obiectiv cu alegere multiplă), noi cetăţenii să alegem cea mai bună variantă.
3. În haosul născut în Bistriţa este absolut necesară intervenţia unui comunicat clarificator cu posibila centură din partea CNADNR pentru ca administraţia Bistriţei să-şi canalizeze energiile spre proiecte care ţin de competenţa acestora şi societatea să ştie spre ce se îndreaptă, iar mediul economic să-şi poată face planuri de viitor.
Mă adresez CNADNR printr-o scrisoare deschisă presei şi publicului larg pentru ca transparenţa, participarea democratică, onestitatea şi dreapta socotinţă să troneze în societatea românească în general şi în special în comunitatea bistriţeană.
Vă mulţumesc frumos!

Prof. Florin I. Bojor
Bistriţa,
14 august 2013

CNADNR RASPUNS: Mesajul dumneavoastra cu NR. 8071 a fost trimis cu succes. Raspunsurile vor fi trimise prin E-mail sau corespondenta pe adresa dvs. Va multumim !

Reclame

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on august 15, 2013, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: