Profesor de Religie la Liceul de Servicii din Bistriţa

Prof. Florin I. Bojor

Prof. Florin I. Bojor

În anul şcolar 2012 – 2013, după concursul de titularizare din vară voi fi profesor de religie la Liceul Tehnologic de Servicii din Bistriţa (fostul ŞPERŢ, cooperaţii, arte şi meserii, etc.) unde voi fi şi diriginte la clasa a XI –a C cu specializare în comerţ.

Dacă anul trecut la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Bistriţa afirmam că: şcoala românească reflectă cel mai mult ruptura modernităţii târzii de postmodernitate, prin care poporul român şi Europa trec, rămân la aceeaşi constatare.

După o săptămână de şcoală la viitorii comercianţi, esteticieni, ospătari şi bucătari se simte ca şi în cazul intelectualilor de la Liviu Rebreanu sau a sportivilor de la LPS şi tehnicienilor de la Petru Rareş un crepuscul apus al modernităţii şi lupta pentru afirmarea postmodernităţii româneşti. Chiar dacă mulţi dintre elevi încă nu pot defini mentalitatea pe care o trăiesc, asta nu înseamnă că nu fac parte din ea.

Florin I. Bojor - profesor Liceul de Servicii Bistrita

Florin I. Bojor – profesor Liceul de Servicii Bistrita

Postmodernitatea este şi la Liceul de Servicii din Bistriţa. Aici, poate se vede cel mai bine lupta dintre cele patru curente dominante ale societăţii româneşti: postmodernitatea creştină, postmodernitatea stoică, hedonismul şi postmodernitatea nihilistă.

Cursul pe care îl voi susţine este o reiterare a cursului de anul trecut: „Fericirea”. Scopul cursului fiind deopotrivă discuţia despre fericire şi apopogetica creştinismului, iar pe de altă parte rodarea discursului pentru următoarea carte: Fericirea – „manual” pentru tineri.

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on septembrie 25, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: