Festival la Heidelberg

Florin I. Bojor la Heidelberg

Florin I. Bojor la Heidelberg

Între 14 și 15 iulie 2012 la Heidelberg (Germania) a avut loc Festivalul Carpato – Danubian, organizat de către Asociația Alexandru Ioan Cuza din Heidelberg.

Cu acest prilej, am fost invitat pentru a susține o conferință de către președintele asociației, Iosif Herlo, care afirmă: <am aflat de dumneavoastră și am fost plăcut impresionat de activitatea pe care o desfășurați și, mai ales, de ideea de bază, careia i se subsumează această activitate [festivalul], ideea călăuzitoare, aș fi tentat să zic, dacă această denumire n-ar trezi amintiri atât de „vii”, cel puțin la cei din generația mea. E vorba de unitatea prin cultură, ai cărei slujitori ne străduim și noi să fim.>

Florin I. Bojor la Heidelberg

Florin I. Bojor la Heidelberg

Programul festivalului a început prin depunerea unor coroane de flori la statuia (bustul) lui Alexandru Ioan Cuza urmată de o conferință și 4 spectacole în Heidelberg și împrejurimi.

Discursul susținut la Heidelberg în engleză și română s-a concentrat pe ideea unificării prin cultură a europenilor, cultura ca identitate și spirit al Europei, etc.

De asemenea, au avut loc o serie de întâlniri cu membri diasporei românești din jurul Universității din Heidelberg: Părintele Dr. Viorel Mehedinţu (Frankfurt, ucenic al Părintelui Stăniloae), Constantin Prihoancă (doctorand la teologie), Părintele Ioan Popescu (Mannheim), Prof.  Dr.  Klaus Heitmann (profesor universitar de română, membru corespondent al Academiei Române), etc.

O comunicare specială s-a dezvoltat cu Ansamblul Academiei de Muzică, Teatru și Arte din Chișinău, Basarabia  și Ansamblul Colegiului Național Ioan Ciordaș -Izvorașul – din Beiuș, Bihor.

Prezența bistrițeană la festival a fost întărită prin lecturile scriitoarei Elena M. Cîmpan și recitalul folcloric al Adinei Băieșiu.

Delegația transilvăneană a reprezentat și Centrul Cultural Municipal <George Coșbuc> din Bistrița promovând manifestările culturale de la Poarta Transilvaniei.

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iulie 18, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: