Conferință la Barcelona

Florin I. Bojor - Conferință la Barcelona

Florin I. Bojor – Conferință la Barcelona

Vineri, 6 iulie 2012 la Centrul Civic Pati Limona din Barcelona  a avut loc Seminarul – Drepturile politice din UE şi conştientizarea publică europeană.

Simpozionul, la care au participat reprezentanți ai lumii academice spaniole, s-a axat pe accesul la dialogul politic european şi drepturile civile ale tuturora.

În acest sens, organizațiile gazdă au prezentat un studiu făcut în 5 ţări diferite: Italia, Belgia, Grecia, Franţa şi Spania, cu privire la exercitarea liberă a drepturilor civile şi sociale asociate cetăţeniei în Uniunea Europeană, mișcarea politică a imigraţiei şi conştientizarea publicului din Europa.

La sesiunea din Barcelona s-a prezentat studiul efectuat pe un grup de cetăţeni europeni, cu o mai mare prezenţă în Spania, format de către cetăţenii din România şi a promovat, de asemenea, o dezbatere deschisă între mediul academic, societatea civilă, vectorii politici şi cetăţeni.

În calitatea de Președinte al Partidului Românilor din Spania, PIRUM am participat cu o prezentare a proiectului politic PIRUM: alternativa viitorului European.

Florin I. Bojor – Conferință la Barcelona

Florin I. Bojor – Conferință la Barcelona

Astfel, PIRUM este primul partid al străinilor din Spania şi singurul partid al românilor din Spania, care s-a prezentat pentru prima dată în istoria  Spaniei la alegerile locale.

Rezultatele alegerilor municipale din 22 mai 2011 din Spania nu au fost favorabile, însă acest lucru nu înseamnă că s-a făcut un pas înapoi: PIRUM a participat la demonstraţiile din Piaţa Catalunia din Barcelona şi a luat atitudine în faţa restrângerii dreptului la muncă pentru cetăţenii români din Spania.

Organizaţiile PIRUM de pe tot teritoriul Spaniei continuă calea creării identităţii europene. Faptul că mass-media naţională şi locală au dat atâta importanţă idealurilor şi ideilor pe care PIRUM le afirmă este cea mai mare victorie.

Fără comunicare, unitatea în diversitate a Europei nu este posibilă. Prin urmare Partidul Românilor din Spania, PIRUM reprezintă o alternativă pentru construirea viitorului Europei postmoderne. (Detalii pe www.pirum.wordpress.com)

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iulie 10, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: