După Hristos pe urmele Apostolilor la Beclean

După Hristos pe urmele Apostolilor la Beclean

După Hristos pe urmele Apostolilor la Beclean

Marţi seara, 19 iunie 2012, Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Beclean a fost plină din nou cu credincioşi dornici de a întelege mai mult din tainele creştinismului. Invitatul serii a fost Părintele Gavril Horţ, duhovnicul Mânăstirii Piatra Fântânele care a prezentat tema: După Hristos pe urmele Apostolilor.

Pe baza textelor scripturistice şi a mărturiilor din Sfânta Tradiţie, duhovnicul creştin a prezentat modelul de viaţă al Apostolilor şi lupta lor prin faptă şi cuvânt pentru propovăduirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. De aici, gânditorul creştin a făcut multe analogii şi paralelisme cu viaţa cotidiană a creştinilor de acum şi în special a preoţilor.

Folosindu-se de multe exemple patristice şi din viaţa personală, monahul din Pasul Tihuţa a reuşit să creeze o atmosferă caldă, familiară care a deschis poarta spre colocviu cu credincioşii prezenţi la întâlnirea creştină de seară pe diferite teme: dogmatice, morale şi sociale.

După Hristos pe urmele Apostolilor la Beclean

După Hristos pe urmele Apostolilor la Beclean

Interpreta de pricesne creştine Maria Blaga a reuşit prin textele şi melodiile compuse de către ea să transmită dragostea şi evlavia necesară apropierii de exemplele Apostolilor.

Pentru ultima conferinţă, Marţea Gândirii Creştine la Beclean din timpul Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este aşteptat pe 26 iunie 2012 Pr. Dr. Dorin Ielciu, profesor la Seminarul Ortodox şi preot la parohia Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca cu tema Calea lacrimilor în urcuşul către Dumnezeu.

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iunie 20, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: