Întâlnirea Profesorilor de Religie cu Preoţii din Protopopiate

ÎPS Andrei

ÎPS Andrei

Marţi, 12 iunie 2012 la Mânăstirea Dobric din judeţul Bistriţa-Năsăud a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de religie ortodoxă din judeţul mai sus numit. La eveniment pe lângă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bistriţa – Năsăud a participat şi ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, în calitatea sa de arhiepiscop direct responsabil cu învăţământul religios ortodox din judeţul Bistriţa –Năsăud.

Cu acest prilej, pe lângă temele general abordate de îmbunătăţirea predării şi pedagogiei cu elevii, s-a adus în discuţie şi legătura preotului cu profesorul de religie din perspectiva lucrării împreună pentru propovăduirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

Luarea de cuvânt pe care am avut-o are ca şi scop perfecţionarea acestei conlucrări între cler şi dascăli pentru un mai bun exerciţiu evanghelic în pastoraţia din Biserica Ortodoxă. În acest sens, am propus public arhiepiscopului Vadului, Feleacului şi Clujului, ÎPS Andrei, ca în cadrul întâlnirilor dintre preoţii din protopopiate la o anumită secţiune să intervină şi profesorii de religie.

Fără o colaborare strânsă, pragmatică, directă, în spiritul valorilor creştinismului dintre preoţi şi profesorii de religie riscăm ca munca de slujire a Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos să fie fragmentară, secvenţială, episodică şi să nu reuşim să direcţionăm mesajul din şcoală spre Biserică şi de cealaltă parte, tinerii să nu găsească linatul între profesor şi preotul paroh.

Prof. Florin I. Bojor

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iunie 14, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu