Seară duhovnicească la Beclean

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud şi-a deschis porţile pentru ciclul de conferinţe: Marţea Gândirii Creştine. Seara duhovnicească a Transilvaniei, pe durata Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi-a găsit sălaş la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din localitate.

Marţi seara, 12 iunie 2012 cel care a inaugurat sesiunile de meditaţii creştine a fost Părintele Chiril de la Parva, stareţul Mânăstirii Rebra-Parva şi membru de onoare al Clubului Internaţional Transilvania. Gânditorul creştin a dezbătut tema: Rugăciunea, vindecătoare de patimi.

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Cu o fluenţă în exprimare demnă de un orator de mare nivel, cu argumentarea unui bun apărător şi cu o trăire specială, părintele invitat a reuşit să analizeze problematica rugăciunii în câmpul experienţei personale.

Pornind de la conflictul gândurilor noastre fragmentare care ne fură de la rugăciune, monahul de la Parva a evidenţiat starea de trezvie, de cufundare în atenţia rugăciunii şi de concentrare în comunicarea noastră cu Dumnezeu. De aici, rugăciunea devine medicament necesar vieţii în comuniunea cu Hristos şi articulaţie în calea fericirii noastre.

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Pas cu pas, călugărul bistriţean a ţesut cu multă logică, pe baza textelor scripturistice şi patristice, toate intervenţiile deviante ale patimilor, care prin rugăciune sunt stopate şi omul prin harul lui Dumnezeu reuşeşte să se regăsească pentru dragostea, liniştea şi pacea eternă.

La acest eveniment, biserica s-a umplut cu cei 100 de participanţi (creştini din Beclean şi Bistriţa şi elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean) intervenind prin comentarii Părintele Inspector Adrian Cherhaţ şi anfitrionul întâlnirii Părintele Vasile Cherhaţ.

Interpreta folclorică Maria Blaga a cântat câteva dintre pricesnele compuse cu mult talent de către ea.

La următoarea conferinţă din 19 iunie 2012, de la ora 19:00 este aşteptat Părintele Gavril Horţ, duhovnicul Mânăstirii Piatra Fântânele, cu tema: După Hristos pe urmele Apostolilor.

Prof. Florin I. Bojor

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

Marţea Gândirii Creştine la BECLEAN

About Florin Ioan Bojor

teolog, filosof, traducator, jurnalist si politician roman. teólogo, filósofo, traductor, periodista y político rumano. theologian, philosopher, translator, journalist and politician Romanian.

Posted on iunie 13, 2012, in Opinii şi Activităţi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. O misiune frumoasă şi grea cu rezultate dăinuitoare.Felicitări pentru contribuţia dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: